Kerhon esittely
Auranmaan Mopedi- ja ajoneuvoharrastajat, Ama ry. perustettiin vuonna 2003. Yhdistys on valtakunnallinen museoajoneuvojärjestö, jäseniä on lähes koko Suomessa. Yhdistys perustettiin edistämään vanhojen ajoneuvojen talteenottamista, säilyttämistä, entisöintiä ja ajamista/käyttämistä. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja on muutenkin esillä alan tapahtumissa. Mopedit ovat alusta alkaen olleet korostetussa asemassa, mutta muutkin ajoneuvot ja polttomoottorikäyttöiset laitteet ovat lukuisasti edustettuna kerhossa. Jäseniltä löytyykin satoja mopoja, kymmeniä moottoripyöriä, kymmenittäin traktoreita, vanhoja autoja, maamoottoreita, vanhoja moottorikelkkoja yms. Jäseniä on yli 200.

Yhdistys on antanut museoajoneuvolausuntoja vuodesta 2005. Teemme tarkastuksia mopoille, moottoripyörille ja autoille. Panostamme tässäkin korkealla profiililla laatuun ja emme tee sitä businessmielessä, vaan kaikki tulot menevät suoraan kerhon toimintaan.
Kerholla on verstas ja säilytystiloja lähinnä Auran seudulla. Kuitenkin lisätilan tarve on jatkuva.

Yhdistys on järjestänyt keväästä 2004 suosittua rompetoritapahtumaa kaksi viikkoa äitienpäivästä Auran Nuortentalolla. Rompetorin yhteydessä olemme pitäneet myös näyttelyä. Rompetori on alusta pitäen ollut menestys ja laadukkaat myyjät ja monilukuinen yleisö on viihtynyt hyvin. Olemme selkeästi panostaneet nimenomaan vanhojen ajoneuvojen myyntitavaraan.

Yhdistys on järjestänyt useita vanhojen ajoneuvojen ajotapahtumia.

Yhdistys sai Tunturilta Tunturi -mopojen lähetyskirjat vuonna 2007. Yhdistys tarjoaakin palveluna Tunturi -harrastajille todistuksen harrastajien mopojen alkuperäisestä lähetyspäivästä. Palvelu on maksullinen ja sen tuotot on sovittu lahjoitettavan hyväntekeväisyyteen.
Yhdistys julkaisee myös omaa lehteään Amalaista. Amalainen lähetetään tarpeen mukaan kerholaisille, kuitenkin vähintään 2 kertaa vuodessa. Lehdessä on tietoa kerhon tapahtumista ja muuta pientä asiaa.

AMA ry:n toiminnasta ja tapahtumista on ollut useissa lehdissä juttuja ja kuvia.
Niitä voi käydä lukemassa oheisen linkin kautta.